Sveriges Television,Expo och Expressen, 2016-07-30: Högerextrem tysk organisation bedriver barnläger i Småland

sturmvogelSveriges Television, Expo och Expressen 30 Juli 2016: Högerextrem tysk organisation bedriver barnläger i Småland

I Småland bedriver tyska högerextremister läger där barn drillas i disciplin och nazism, avslöjar Expressen och Expo. Expressen och Expo skriver i ett reportage  om hur den tyska högerextrema organisationen Sturmvogel bedrivit läger för barn i Småland. ”Rötter i nazism” Sturmvogel beskrivs som ”en tysknationalistisk ungdomsorganisation med djupa rötter i nazism och förintelseförnekelse”.

Expo 30 juli 2016: Tyskt högerextremt barnläger i Sverige. “Under en vecka drillas barn i skolåldern – iklädda uniformsliknande kläder och med traditionella frisyrer deltar de i flaggceremonier, fysisk träning och andra aktiviteter på en avlägsen plats i Småland. Expo och Kvällsposten har dokumenterat den tyska organisationen Sturmvogel och dess lägervecka i Sverige.

Den röd-vita fanan pryds av en svart rovfågel. Nedanför fanan står barn uppställda i givakt, alla blonda med traditionella frisyrer, uniformsliknande kläder med det röd-vit-svarta emblemet.
På en given signal ställer de upp, hälsar flaggan och sjunger.

Det är i slutet av juli 2016 och tyska högerextremister håller barnläger i södra Sverige. Under en vecka drillas små barn – några knappt i skolåldern – på en avlägsen plats i de småländska skogarna.”

Expo, 30 juli 2016: Expert: “Barnen skolas in i Tredje rikets ideal”  “Sturmvogels sommarläger i södra Sverige är ett indoktrinerings-läger där barn tränas i militärdisciplin och skolas i den nazistiska ideologin. Det säger den tyska prisbelönta journalisten och experten på tysk nazism Andrea Röpke.”

TILLBAKA TILL AKTUELLT