Logga CE 20180212 beskuren

HITLER´S CHILDREN, del 1-5
TRAILER: DIE WELLE - THE WAVE (2008)

Hitlers Children - Seduction

Episode 1/5

Hitler's Children - Dedication

Episode 2/5

Hitler's Children - Education

Episode 3/5

Hitler's Children - War

Episode 4/5

Hitler's Children - Sacrifice

Episode 5/5

DIE WELLE - THE WAVE (2008) - Trailer (English Subtitles)

I verkligenheten skedde händelserna som beskrivs i filmen The Wave/Die Welle i slutet av 1960-talet, på Cubberly High School i Palo Alto, USA.

I den tyska filmen Die Welle har regissören istället förflyttat händelserna till  Tyskland, vilket med landets nazistiska förflutna ger ytterligare en verklighetsdimension. Filmen handlar om en lärare, som ska undervisa i ämnet autokrati under en temavecka om ideologier. Tillsammans med klassen inför han olika komponenter som finns i ett auktoritärt, diktatoriskt styre.

Mycket snart börjar skolklassen få karaktär av en sekt, Vågen - Die Welle, vilket också blir klassens egen symbol. Det som börjar som ett experiment under en vecka blir mycket allvarligare än någon kunnat ana. Filmen skiljer sig en del från de verkliga händelserna
t ex är våldet mer uttalat i den tyska filmen. Men resultatet är en mycket stark film, som har möjlighet att nå sin främsta målgrupp - ungdomar. Här avslöjas psykologin i totalitära rörelser och dess starka gruppmekanismer. Filmen finns att köpa på DVD för 49:-.

 

"En utmärkt lektion" - Expressen   
"Die Welle är en viktig film" - Nyhetsmorgon, TV4    

Ansvarig utgivare: Charlotte Essén

©2018 CHARLOTTE ESSÉN, www.charlotteessen.se
All rights reserved