Logga CE 20180212 beskuren

ATT VÄXA UPP I SEKTENS SKUGGA


Familjen har under alla år predikat om jordens undergång och sista utfästelsen från sekten kom 1993. Vid jordens undergång kommer Jesus att återvända och endast ta med sig medlemmarna från Familjen till paradiset, enligt David Berg.
- Mitt liv på jorden skulle förstöras och då tyckte jag det var onödigt att lära mig så mycket i skolan. Det var ingen idé, för i "Space city" eller "Heavenly city", som det kallas, hade jag ingen användning för den kunskapen, säger Markus.
---

Barnen umgicks sällan med sina klasskamrater och aldrig efter skolan. De fick inte följa med på klassresor eller gå på skolfester. De var absolut förbjudna att berätta att de var medlemmar i Familjen eller något om sekten över huvud taget. Det skulle bara leda till förföljelse och de kunde bli anmälda till socialtjänsten .---

 

Sekten varnade för kontakt med barnavårdscentralen, där kunde man lägga sig i barnens uppfostran. Därför har syskonen aldrig varit på några kontroller, fått vaccinationer eller läkarundersökts.

 

- Tillsammans med mamma träffade jag en socialsekreterare en gång, säger Markus. Grannarna hade hört hur vi skrek, antagligen när vi fick stryk.

 

Socialsekreteraren frågade vad som hände hemma, om vi blev slagna. Men jag blånekade. Mamma hade hotat oss i förväg och sagt att vi måste uppföra oss, för annars . . .
- Vi stod därför fint uppradade i hallen och hälsade tillgjort när socialsekreteraren kom. Alla log och var överdrivet trevliga.

 

En gång såg Markus ett reklaminslag om Bris, Barnenes rätt i samhället, och skrev ner telefonnumret på en lapp, som länge låg i hans ficka.
- Men jag vågade aldrig ringa. Jag vågade heller inte prata med någon skolsyster eller skolkurator. Hade mamma fått reda på att jag klagat och pratat med en "systemit", hade jag bara fått mera stryk.
----

Loader Laddar in …
EAD-logga Tar det för länge?

Ladda om Ladda om dokument
| Öppna Öppna i ny flik

Ladda ner

Ansvarig utgivare: Charlotte Essén

©2020 CHARLOTTE ESSÉN, www.charlotteessen.se
All rights reserved

Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this site’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Charlotte Essén and www.charlotteessen.se with appropriate and specific direction to the original content.