Logga CE 20180212 beskuren

AVHOPPARE FICK OSS ATT FÖRSTÅ

---
Kerstin är den familjebehandlare inom socialtjänsten som kommit i kontakt med familjen.
- Det här är något av det svåraste jag varit med om under mina tio år i yrket, säger hon i en kommentar.

Kerstin kände barnens mamma sedan tidigare. Hon tycker att de hade en nära och bra kontakt.

 

- Jag har ofta frågat mig själv om jag redan innan borde ha sett och förstått hur fel familjen levde. Men jag kan inte säga att jag misstänkte något. Jag kommer ihåg barnen som duktiga, framåt och lätta att få kontakt med. Jag tror inte att någon enda person har märkt något. Det har verkligen fått mig att fundera på om jag har haft ögonen stängda.

 

 

Efter sitt avhopp från Familjen kontaktade mamman socialtjänsten och Kerstin.
- Mamman har själv tagit kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin, BUP, för att barnen ska få hjälp, säger Kerstin. Även mamman är i stort behov av psykologiskt stöd efter avhoppet.

Men den vanliga psykiatrivården har dålig beredskap för den här typen av problem och saknar kunskap om sekter. En sådan kunskap är mycket väsentlig för att familjen ska känna tillit och förtroende.

Därför beslöt socialnämnden att bevilja mamman två veckors rehabilitering i USA, där ett rehabiliteringscenter för sektavhoppare finns.
- Rehabiliteringen påminner lite om Minnesotamodellen för alkoholister, där de får hjälp av andra i samma situation. Jag kontrollerade givetvis vad det finns för hjälp att få på närmare håll, men kunskapen är dålig om hur man ska hjälpa en sådan här familj, säger Kerstin.

---

Loader Laddar in …
EAD-logga Tar det för länge?

Ladda om Ladda om dokument
| Öppna Öppna i ny flik

Ladda ner

Ansvarig utgivare: Charlotte Essén

©2020 CHARLOTTE ESSÉN, www.charlotteessen.se
All rights reserved

Unauthorized use and/or duplication of this material without express and written permission from this site’s author and/or owner is strictly prohibited. Excerpts and links may be used, provided that full and clear credit is given to Charlotte Essén and www.charlotteessen.se with appropriate and specific direction to the original content.